Malaga – Costa del Sol

Det er ikke uden grund, at navnet er Solkysten. I foråret (marts, april og maj) er der typisk maksimalt 4 regnvejrsdage om måneden og en gennemsnitlig dagtemperatur på mellem 20 og 25 grader. I juni, juli og august er begrebet regnvejr stor set ikke eksisterende.

Temperaturen er her i starten af 30’erne med skønne aftener og nætter med omkring de 20 grader. Helt henne i september og oktober holder temperaturen sig normalt på den rigtige side af de 20 grader – typisk 24 og derover. Alt i alt et perfekt sted til såvel golf som badeferie.

Golf info

Costa del Sol er mekka for golfspillere.

Der er baner til enhver smag og pengepung. Flere baner har tilbud afhængig af, hvad tid på dagen, man går ud.

Brian Nielsen Golf har gode aftaler med flere klubber, så vi kan godt anbefale booking igennem dem.

Kontaktinfo findes på dette link: www.briannielsengolf.dk

Kort med oversigt og info om golfbaner på Costa del Sol:

www.malagagolf.com

Byer i nærheden

Nærmeste større by er Malaga, hvor der er rig mulighed for shopping og kulturoplevelser. Og naturligvis flere hyggelige barer, restauranter og tapas caféer. Blandt andet kan anbefales rundtur i Malaga på Segway, der tilbydes nede ved den i øvrigt næsten nye havnefront, som også klart er et besøg værd. Læs eventuelt mere om tilbud og muligheder på www.malaga.com

Udover Malaga by ligger der flere hyggelige byer såvel inde i landet som ude ved vandet. På vandsiden finder man kun ca. 15 minutters kørsel fra lejlighederne Fuengirola. En hyggelig lille by med et skønt torv i bymidten, hvor der er gode barer og caféer, som kan besøges efter en aften hos eksempelvis Casa Roberto Restaurant, som har mere end 5.000 golfkøller hængende ned fra loftet. Bestil bord på +34 952 465 809 – +34 615 946 599. De har åbent fra 18:30 og lukket om søndagen.

To andre hyggelige byer er Marbella samt Puerto Banus. Sidstnævnte er Costa del

Sols svar på Sant Tropetz med enorme lystyachter, og alle de kendte mærkevarebutikker liggende som perler på en snor nede ved havnen.

På landsiden ligger Mijas godt en halv times kørsel fra lejlighederne. Populært kaldes den ”den hvide by”, hvilket er tydeligt hvorfor, når man kigger op på alle de hvide huse på bjergsiden. En anden karakteristika er de mange æsler, der benyttes til rundture i og omkring byen.

Sidst men ikke mindst er byen Ronda et besøg værd. Den ligger ca. et times tids kørsel op i bjergene fra lejlighederne. Byen er en af landets ældste. Den er forholdsvis stor og har den ældste tyrefægterarena i Spanien samt udsigt over en 120 meter dyb kløft ”El Tajo, der deler byen i to. Den ældre og mauriske bydel ”La Ciudad” og den yngre ”El Mercadillo”. Over kløften finder man tre meget smukke, gamle broer. Og fra den ene ”Puente Nuevo” er der en fantastisk udsigt over den dybe kløft. Klart en tur værd.

Billeje

Der er rigtig mange udbydere af billeje. Her er et udvalg, hvor der kan checkes priser og muligheder:

www.rentalcars.com
www.hellehollis.com
www.costabiler.dk
www.goldcar.es
www.skanbil.com
www.rentacarspain.es